Over mij
Ik ben opgegroeid in Weert. Na de middelbare school ben ik geneeskunde gaan studeren in Utrecht. Daar heb ik interesse gekregen voor vernieuwende stromingen in de geneeskunde zoals de holistische aanpak. Ook kwam ik in aanraking met de vrouwenbeweging. Met een aantal studenten hebben we het vrouwengezondheidscentrum Aletta opgericht. Na mijn afstuderen heb ik mijn werk als huisarts gecombineerd met de functie van universitair docent bij de faculteit Gezondheidswetenschappen in Maastricht. Toen ik na een paar jaar het aanbod kreeg om Vrouwenstudies op te zetten bij de medische faculteit, heb ik die kans met beide handen aangegrepen. Ondertussen had ik drie prachtige kinderen op de wereld gezet. Mijn partner werkte meer dan fulltime. De term multitasken bestond nog niet, maar dat is wel wat ik deed. In 1999 ben ik gepromoveerd tot doctor in de geneeskunde. Mijn proefschrift had als titel: ‘Co-assistentschappen als inwijdingsfase in de medische beroepscultuur’ en spitste zich toe op genderverschillen in die cultuur.

Daarna heb ik een aantal jaren als manager gewerkt buiten de universiteit. Heel interessant om te doen maar op termijn miste ik het inhoudelijk werk.Gelukkig kon ik terugkomen als onderzoeker en docent bij de medische faculteit.

Op 19-jarige leeftijd stierf mijn oudste zoon bij een auto-ongeluk op weg naar Spanje. Ongeloof, verbijstering….. ik was kapot. Ik ben toen gestopt met mijn werk als huisarts; ik zat tegen een burn-out aan. Ik heb ervaren dat – als de dood zo dichtbij is – andere dingen in het leven zichtbaar worden. Ik ervoer een behoefte aan schoonheid en creativiteit; ik schreef gedichten, ging zingen bij een koor.

Als gevolg van deze levenservaring ging ik een aantal verrijkende opleidingen volgen die een verbinding leggen tussen de harde, reguliere artsenij en de zachte, alternatieve richting. Ik ben therapeut Chronic Stress Reversal en help mensen om positief met stress om te gaan. Ik werd relatie en gezinstherapeut en volgde een vierjarige opleiding Past Reality Integration.

Kort gezegd heb ik geleerd hoe ik mensen kan helpen om op een andere manier om te gaan met angsten en pijn uit het verleden, waardoor je meer in het hier en nu kunt zijn.

Ik wil graag van betekenis zijn voor mensen die voor even hulp nodig hebben om samen te kijken hoe zij ook dichter bij hun kern kunnen komen.

Meer informatie:

Chronic stress reversal: https://www.csrcentrum.nl/

Past reality integration: http://www.pastrealityintegration.com/nl/

Relational Cultural Theory RCT: http://www.jbmti.org/